Welk lettertype kiezen jullie voor de trouwkaarten?

Save the date Gouden kaders | Studio Sproet

Zien jullie door de bomen het bos niet meer? Of heb je er nooit bij stilgestaan dat je een lettertype moet kiezen voor je trouwkaart?

Een lettertype kiezen voor de trouwkaart is niet alleen een kwestie van 'even door een rijtje lettertypes scrollen, kiezen, aanklikken en klaar'. Nee, als je gaat beginnen met jullie trouwkaart zul je zien dat het kiezen van het juiste lettertype toch iets meer aandacht vraagt. En waarschijnlijk ook nét iets ingewikkelder is dan dat je in eerste instantie dacht. Maar geen stress, Studio Sproet helpt en adviseert jullie graag. 

Allereerst moeten jullie even weten dat er 2 dingen belangrijk zijn bij lettertypes voor een trouwkaart:

  1. Kies niet te veel verschillende lettertypes door elkaar. Aan te raden is 2 soorten.
  2. Gebruik voor de informatieve teksten altijd een goed en duidelijk leesbaar lettertype.

Jullie hebben vast een stijl en sfeer voor ogen voor jullie bruiloft. Het is leuk om dit ook bij de keuze voor een lettertype in het achterhoofd te houden. Zo kies je bij een romantisch thema eerder voor een sierlijk lettertype en bij een modern thema past een strakke letter beter. Als is het natuurlijk ook erg leuk om een combinatie te maken met een knipoog naar het thema.

Lettertypes kun je vinden door te kijken naar andere trouwkaarten die ter inspiratie staan op bijvoorbeeld de website van Studio Sproet. Ook zijn lettertypes te vinden op Pinterest en op speciale websites over lettertypes. Maar meestal is het het meest handig om een lettertype al te zien op een trouwkaart. Dan heb je ook meteen de goede sfeer voor ogen.

Tot slot is het ook van groot belang om jullie namen te zien in het lettertype van jullie keuze. Het kan zomaar zijn dat de beginletter van een van jullie namen niet mooi staat in het betreffende lettertype. De letter 'S' zorgt nog al eens voor wat hoofdbrekens. Maar niet getreurd, meestal kunnen we de letter dan een beetje aanpassen zodat we toch met het gekozen lettertype door kunnen gaan.

Meer weten? Of kun je wel wat hulp gebruiken bij het vinden van het juiste lettertype? Stuur een mail met je vragen naar: info@studiosproet.com

Dit bericht delen:

Blogberichten